Budafaluus Programiroda
Aktív pihenés, gyönyörű környezetben!

Budafai Arborétum

„Bűvölet egy gyönyörű és tökéletes nő varázsa egyetlen azálea virág látványában”- állítják a kínaiak. Igényes és kényes megjelenés, valóságos szín-kavalkád, bíborvöröstől a hófehérig. A növény egy örökké síró kakukk vércseppjeiből sarjad…

Ezt a csodálatos látványt nyújtja Önnek a rododendron vagy más néven havasszépe virágkavalkádja  ha ellátogat velünk májusban a Budafa-pusztai Arborétumba. Természetesen e gyönyörű virágokon kívül a leggazdagabb gyűjteményt is megmutatjuk, amely gyűjteményt a tűlevelűekből találhatunk.

Becses faj a mamutfenyő, a japán vörös fenyő, a szurkos fenyő és a virginiai boróka. Külön csoportot alkotnak a mocsár-, a japán,- és az oregoni ciprusok. A cédrus erdőben kötelező a mély légzés: mintha tömény gyantás fűszert inhalálna az ember.

Van itt Észak-Afrikából származó atlasz cédrus, és megtalálható a himalájai cédrus is.Az örökzöldek mellett láthatunk lombhullató júdásfát, tulipánfát, fekete diót, szelídgesztenyét, tölgyet, fehér-tarka levelű zöld juhart.

Hogy szemmagasságban is lássunk színeket, erről a cserjék gondoskodnak. Mályvafa, lednekfürt, gyöngyvirágcserje, japán-és madárbirs megannyi csodálni való látvány.

Az újonnan épített kilátó szemet gyönyörködtető látványt tár az érdeklődők elé. A barangolás fáradalmainak kipihenéséhez nyújtanak kitűnő lehetőséget a szépen kialakított tóparti pihenőhelyek.

A Budafa-pusztai Arborétum létét egy vesztett kártyacsatának köszönheti, melyet báró Rubidó Zichy Iván szenvedett el, aki nemcsak ennek a 46 hektáros területnek, hanem a nyugati tujákkal körülölelt impozáns vadászkastélynak is tulajdonosa volt. A történet folytatását és egyéb sok más már a mondavilágba vezető e helyhez köthető történetet is elmesélek Önöknek a páratlan gyűjtemény bemutatása mellett. 2014.évben a ZALAERDŐ ZRT a legkisebb látogatókra is gondolt, így megépült a Makk Kaland Park az arborétum területén. Várom Önöket a különleges növények birodalmába!
Szakvezetés ára bruttó: 10.000 Ft  + belépőjegy. Az ár forintban értendő.
Előzetes egyeztetés szükséges. Min. létszám: 10 fő. A változtatás jogát fenntartjuk.

Figyelem! A Budafai-arborétum 2017.07.08- tól újra várja látogatóit!

A Budafai arborétum nyitva tartása letölthető: itt

Copyright © 2017. Budafaluus Bt. 8887 Bázakerettye, Sport u 1., adószám: 21020278-2-20, cégjegyzék szám: Cg.20-06-036775
All Rights Reserved.